Stawki podatku VAT stosowane w gastronomii są w ostatnim czasie przedmiotem licznych sporów z urzędami skarbowymi. Organy podatkowe podejmują bowiem wiele działań w postaci czynności sprawdzających i kontroli podatkowych w odniesieniu do stosowania stawki 5% VAT na sprzedaż dań gotowych w placówkach gastronomicznych.
W trakcie szkolenia omówione zostaną zasady stosowania stawki 8% i 5% w usługach gastronomicznych i w zakresie dostawy dań gotowych.
W czasie spotkania przedstawiona zostanie również możliwości odliczania VAT naliczonego od zakupionych usług gastronomicznych i cateringowych.
Biorąc udział w szkoleniu poznasz najnowsze interpretacje podatkowe i orzeczenia sądów dotyczące:
1) sposobu opodatkowania:
2) prawa do odliczenia podatku naliczonego od usług:
Upewnisz się ponadto:
Zapisz się na BEZPŁATNE SZKOLENIE >>
Podczas szkolenia online ekspert wyjaśni, jak prawidłowo rozliczać podatek od towar i usług od usług gastronomicznych.
Szkolenie poprowadzi ekspert Portalu FK:
dr Agata Błaszczyk - doradca podatkowy i właściciel Kancelarii Prawa Podatkowego. Praktyk z ponad 12-letnim doświadczeniem w dziedzinie stosowania prawa i kształtowania strategii podatkowej oraz reprezentowania stron przed organami administracji podatkowej i sądami administracyjnymi.
Wstęp:
@ Wiedza i Praktyka Sp. z o.o. \\ Wszystkie prawa zastrzeżone.