Rachunek za obiad z kontrahentem przedsiębiorca zaliczy do kosztów podatkowych

Sylwia Maliszewska

Autor: Sylwia Maliszewska

Dodano: 28 listopada 2013

Wydatki na drobne poczęstunki, napoje, a także obiady i lunche podczas, których prowadzone są rozmowy z kontrahentami można zaliczyć do kosztów uzyskania przychodów. Nie ma przy tym znaczenia czy spotkania odbywają się w siedzibie podatnika, czy też w restauracji – takie jest najnowsze stanowisko ministra finansów.

Pozostało jeszcze 94% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu FK a wraz z nim:

  • Aktualne informacje o zmianach w prawie (24/dobę)
  • Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h)
  • Codziennie aktualizowana baza ponad 40 500 porad dotyczących podatków, VAT, rachunkowości, ZUS i prawa pracy
  • Ponad 3 000 narzędzi: kalkulatory, wzory dokumentów, formularze, szkolenia i porady wideo
Sylwia Maliszewska

Autor: Sylwia Maliszewska

Ekspert podatkowy z wieloletnim doświadczeniem. Od kilkunastu lat związana z wydawnictwem Wiedza i Praktyka. Redaktor prowadząca Portalu Finansowo-Księgowego oraz "Orzecznictwa Podatkowego".
Nie ma jeszcze komentarzy do tego dokumentu.
Zaloguj się aby dodać komentarz