Stawka VAT na sprzedaż w barze gastronomicznym

Tomasz Krywan

Autor: Tomasz Krywan

Dodano: 5 czerwca 2020
Pytanie:  Od 1 czerwca 2020 r. otwarto mały bar gastronomiczny ,w którym sprzedawane są wyroby mączne takie jak: gofry, naleśniki, kluski, pierogi oraz wyroby mięsne, tj.: wątróbka, schab, gołąbki itp. oraz herbata, kawa , lody i inne desery. Po zmianach przepisów stawka VAT na ciastka wynosi 5%, na wyroby mączne 5%, wyroby mięsne 5%. Czy dobrze rozumiemy, że jak wejdą zmienione przepisy o stawkach w VAT, to lody, kawa, herbata – będą opodatkowane  23%  stawką VAT, a reszta  5%?

Pozostało jeszcze 84% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj dostęp do Portalu FK a wraz z nim:

  • Aktualne informacje o zmianach w prawie (24/dobę)
  • Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h)
  • Codziennie aktualizowana baza ponad 40 500 porad z zakresu podatków dochodowych, VAT, rachunkowości, ZUS oraz prawa pracy
  • Ponad 3 000 narzędzi: kalkulatorów, wzorów dokumentów, formularzy, szkoleń i porad wideo

Jeśli posiadasz konto - zaloguj się

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
Nie pamiętam hasła »
Jeśli nie posiadasz pełnego dostępu do portalu, możesz wykupić dostęp jednorazowy do wybranego dokumentu.
PayU » 49.90 zł netto (61.38 zł brutto)
Tomasz Krywan

Autor: Tomasz Krywan

Tomasz Krywan - ekspert Portalu FK i doradca podatkowy, specjalista od podatku VAT. Stały współpracownik największych redakcji podatkowych w Polsce.
Nie ma jeszcze komentarzy do tego dokumentu.
Zaloguj się aby dodać komentarz