Pytanie:
Podatnik prowadzi sprzedaż posiłków z food trucków (kebaby, frytki, dania obiadowe, napoje, hamburgery itp.). Sprzedaż jest na wynos lub do spożycia przy stoliku w jednorazowych opakowaniach. Jaką stawkę ryczałtu należy zastosować, czy będzie to 3% na wszystkie sprzedane towary?
Pozostało jeszcze 67% treści
Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.
-
Aktualne informacje o zmianach w prawie (24/dobę)
-
Indywidualne konsultacje z ekspertami (odpowiedź w 48 h)
-
Codziennie aktualizowana baza ponad 40 500 porad z zakresu podatków dochodowych, VAT, rachunkowości, ZUS oraz prawa pracy
-
Ponad 3 000 narzędzi: kalkulatorów, wzorów dokumentów, formularzy, szkoleń i porad wideo
Jeśli nie posiadasz pełnego dostępu do portalu, możesz wykupić dostęp jednorazowy do wybranego dokumentu.
PayU » 49.90 zł netto (61.38 zł brutto)