Dokument archiwalny

Rozporządzenie Ministra Finansów z 31 marca 2004 r. w sprawie sposobu ustalania podstawy opodatkowania piwa (Dz.U. z 2004 r. nr 70, poz. 635)

Dodano: 1 maja 2004
rozporządzenie
Ministra Finansów1)
z dnia 31 marca 2004 r.
w sprawie sposobu ustalania podstawy opodatkowania piwa
(Dz.U. z dnia 21 kwietnia 2004 r.)

Na podstawie art. 68 ust. 5 ustawy z dnia 23 stycznia 2004 r. o podatku akcyzowym (Dz. U. Nr 29, poz. 257 i Nr 68, poz. 623) zarządza się, co następuje:

§ 1.
1.

Przy ustalaniu podstawy opodatkowania piwa za 1 stopień Plato uważa się 1 % m/m ekstraktu brzeczki podstawowej, obliczony na podstawie zawartości alkoholu oraz ekstraktu rzeczywistego w gotowym wyrobie.

2.

Metody badań stosowane przy oznaczaniu zawartości alkoholu i ekstraktu rzeczywistego w celu ustalenia ekstraktu brzeczki podstawowej, o którym mowa w ust. 1, określa Polska Norma PN-A-79093-2:2000, ustanowiona przez Polski Komitet Normalizacyjny.

§ 2.

Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 maja 2004 r.

1)

Minister Finansów kieruje działem administracji rządowej - finanse publiczne, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 29 marca 2002 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Finansów (Dz. U. Nr 32, poz. 301, Nr 43, poz. 378 i Nr 93, poz. 834).

Nie ma jeszcze komentarzy do tego dokumentu.
Zaloguj się aby dodać komentarz